Värmdö Freestyle Mogul Team

TRAMPOLIN & VATTENHOPP

GEMENSKAP - GLÄDJE - SÄKER - UTVECKLING

SNOWCAMP I SÄFSEN

VATTENHOPP

Ett bra sätt att träna på hoppen i kicken är att hoppa från en skidramp. Det finns olika sätt att kunna landa, som t ex på en luftkudde men det går även att landa på vatten. Vi har därför tidigare åkt till SnowCamp i Säfsen för att träna på just detta och det har fram till 2021 också varit här som vi haft klubbens första upptaktsläger inför säsongen. Nu när vi har vår fina hoppramp samt trampoliner i Lillsved, kommer vi att förlägga våra upptaktsläger där.

Har man ingen utrustning så går det bra att låna allt det man behöver på plats. Många har dock med sig en egen våtdräkt. Se till att du får tag på en hjälm med skydd för öronen pga det höga ljudet när man landar.

I anläggningen finns också en trampolinhall. Trampolin är en viktig del i utvecklingen för att kunna bli en riktigt duktig puckelåkare. Det är den aktivitet som våra barn och ungdomar utför mest och då håller vi alltid till i Ösbyhallen, förutom Microkidsen som befinner sig i Munkmorahallen.

ÖSBYHALLEN I GUSTAVSBERG​

Att hoppa trampolin är både lekfull och bra träning. Den är skonsam för rygg och knäleder samtidigt som den tränar din kondition. Studsmattans mjuka underlag tränar och utvecklar din koordinationsförmåga och motorik effektivt eftersom dina små muskler i bål, knän, fotleder och fötter hela tiden får arbeta för att hålla dig i balans. Här kan vi träna på alla fysiska förmågor i de olika hoppen som förekommer i puckel, allt från ljushopp och D-spin till volter som 1440. Trampolin tränar vi därför året om.