Värmdö Freestyle Mogul Team

VÅRA TÄVLINGAR
2021-2022

GEMENSKAP - GLÄDJE - SÄKER - UTVECKLING

Dual moguls Final Draw, Saturday February 12th

Dual moguls Final Draw, Saturday February 12th

Dual moguls draw 1/2, Friday February 11th

Dual moguls draw 1/2, Friday February 11th

VÄLKOMNA till Europacupen och Svenska Spel Series i Hammarbybacken!

Kanske den största och mest unika puckelhelgen i Europa den här vintern?

En stadstävling med parallellpuckel och både Europacup och en nationell tävling samma helg – och det är vi i Värmdö Freestyle MT som arrangerar!
Klasser Svenska Spel Series är kids, ungdom och elit. De tävlande på EC är uttagna av respektive nation. Högst troligt har vi åkare från VFMT med på Europacupen som representerar Sverige.

FREDAG 11/2
Europacup Parallellpuckel 14.00 – 17.00

LÖRDAG 12/2
Europacup Parallellpuckel 16.30 – 19.30

SÖNDAG 13/2
Svenska Spel Series Parallellpuckel Ungdom 10.00 – 11.00
Svenska Spel Series Parallellpuckel Elit 12.00 – 13.00
Svenska Spel Series Singelpuckel Kids 14.00 – 16.30

Tiderna är preliminära och kan komma att ändras. För detaljerade tider, se respektive inbjudan.

För er som inte har möjlighet att vara på plats så kommer allt att livesändas. Aktuella länkar till detta, startlistor samt resultat läggas ut här ovanför så fort dem blir tillgängliga. Kommer finnas även på startsidan.

Det här kommer att bli riktigt stort och mäktigt med två spännande tävlingar och med hela Stockholms skyline i bakgrunden.

VÄLKOMNA!

YOUNG MOGUL GENERATION

Young Mogul Generation är en tävlingsform som passar alla åldrar och där backen är lite kortare och flackare än vad den annars brukar vara. För de yngre åkarna är det ett hopp och för de äldre två hopp. Hela arrangemanget går ut på att få många träningsåk i kombination med en lättsam tävling. Micro- & Minikidsen får omdömen och förbättringstips skriftligt samt alla får medalj. Kids och uppåt får poäng och där man utser första till tredjeplats. Övriga åkare kommer alla på en fjärdeplats.

Säsongen innehåller åtta YMG tävlingar:
v.2 – Hemlingby
v.5 – Luleå
v.7 – Norberg/Klackbergsbacken
v.8 – Umeå
v.10 – Lidingö, VFMT är medarrangör
v.11 – Säfsen, VFMT arrangerar
v.15 –  Åre
v.16 – Sälen Final & Säsongsavslutning där VFMT också står som arrangör.

SVENSKA SPEL SERIES

Svenska Spel Series riktar sig främst till Kids, Ungdom & Junior samt Elit. Puckelpisten är längre och ofta lite brantare och innehåller två hopp. I denna tävlingsform åker man först ett kvalåk för att därefter delta i A- och B-final. I denna tävling kan det även förekomma en parallellpuckel.

Säsongen innehåller fyra Svenska Spel Series:
v.50 – Idre, VFMT står som arrangör
v.1 – Duved/Åre
v.6 – Hammarbybacken, VFMT står som arrangör
v.12 – Finalen i Umeå/Agnäsbacken

ANDRA MÄSTERSKAP & TÄVLINGAR

Vi har även FIS Open, Svenska Mästerskapen (SM), Nordiska Mästerskapen (NM), EuropaCupen (EC) och VärldsCupen (WC) för de lite mer avancerade åkarna.

Översikt inkluderande alla event säsongen 2021-2022,

FIS-LICENS

För att få vara med på vissa tävlingar krävs en FIS-licens. Den utfärdas av det internationella skidförbundet ”Fédération Internationale de Ski” (FIS) och åkarna har möjlighet att ansöka om FIS-licens från det året som de börjar i åttonde klass (i år åkare födda 2007 och äldre). Licensen behövs för åkare som ska tävla i Elitklassen (junior/senior) på SM, NM och på vissa Svenska Cupen (SC). I praktiken brukar det bara vara på SC i Åre som det krävs licens. På de andra Svenska Cupen behövs ingen FIS-licens i Elitklassen. I ungdomsklassen och yngre behövs aldrig någon FIS-licens. FIS-licensen behövs också för dem som ska vara med på en FIS Open och för dem som ska åka Europa Cup (EC) och Världscup (WC). Varje åkare ansöker själv om licensen men klubben står för kostnaden. Mer information och ansökningsblanketter finns på