Värmdö Freestyle Mogul Team

VÅRA TÄVLINGAR
2020-2021
Våra tävlingar för 2021-2022 är snart klara och uppdateras därefter

GEMENSKAP - GLÄDJE - SÄKER - UTVECKLING

YOUNG MOGUL GENERATION

Young Mogul Generation är en tävlingsform som passar alla åldrar och där backen är lite kortare och flackare än vad den annars brukar vara. För de yngre åkarna är det ett hopp och för de äldre två hopp. Hela arrangemanget går ut på att få många träningsåk i kombination med en lättsam tävling. Micro- & Minikidsen får omdömen och förbättringstips skriftligt samt alla får medalj. Kids och uppåt får poäng och där man utser första till tredjeplats. Övriga åkare kommer alla på en fjärdeplats.

Säsongen innehåller fem YMG tävlingar:
v.4 – Hemlingby
v.6 – Säfsen 
v.8 – Umeå
v.11 – Lidingö
v.16 – Sälen/Tandådalen som är VFMT:s avslutningshelg och där vi även står som arrangör.

SVENSKA CUPEN

SC riktar sig främst till Kids, Ungdom & Junior. Puckelpisten är längre och ofta lite brantare och innehåller två hopp. I denna tävlingsform åker man först ett kvalåk för att därefter delta i A- och B-final. I denna tävling kan det även förekomma en parallellpuckel.

Säsongen innehåller fem SC:
v.51 – Idre
v.1 – Duved/Åre
v.7 – Umeå
v.10 – Hammarbybacken som VFMT står som arrangörer för.
v.14 – Kungsberget

SVENSKA MÄSTERSKAPEN

Vi har även ett SM för de lite mer avancerade åkarna.
v. 12, Duved/Åre 

Översikt inkluderande alla event säsongen 2020-2021, se Säsongsplaneringen.

FIS-LICENS

För att få vara med på vissa tävlingar krävs en FIS-licens. Den utfärdas av det internationella skidförbundet ”Fédération Internationale de Ski” (FIS) och åkarna har möjlighet att ansöka om FIS-licens från det året som de börjar i åttonde klass (i år åkare födda 2006 och äldre). Licensen behövs för åkare som ska tävla i Elitklassen (junior/senior) på SM, NM och på vissa Svenska Cupen (SC). I praktiken brukar det bara vara på SC i Åre som det krävs licens. På de andra Svenska Cupen behövs ingen FIS-licens i Elitklassen. I ungdomsklassen och yngre behövs aldrig någon FIS-licens. FIS-licensen behövs också för dem som ska vara med på en FIS Open och för dem som ska åka Europa Cup (EC) och Världscup (WC). Varje åkare ansöker själv om licensen men klubben står för kostnaden. Mer information och ansökningsblanketter finns på