Värmdö Freestyle Mogul Team

DRÖMMAR & VISIONER

GEMENSKAP - GLÄDJE - SÄKER - UTVECKLING


VÅR ANLÄGGNING I LILLSVED

HOPPRAMPEN

Något som funnits med ett bra slag är ett aktivitetsområde i Lillsveds natursköna miljö i Stockholms skärgård. 
Planerna påbörjades 2018 med kontakt med rektorn på Lillsved Idrottsfolkhögskola, Allmänna Arvsfonden, RF-SISU, Stockholms Idrotten, Värmdö Kommun, Stadsdelsnämnden för bygglov, X2 Architects för parkourparken samt byggföretaget Svensk Byggteknik AB, som startat upp projekteringen. 

Allmänna Arvsfonden har sagt ja

2021-02-17 kl 13.08 kom det ett mejl från ALLMÄNNA ARVSFONDEN med den här inledningen:
”Grattis! I dag beviljade Arvsfondsdelegationen er förening 2 669 000 inkl. moms till ert projekt Nybyggnation av aktivitetsanläggning på Lillsved 1:1 i Värmdö kommun.”

2021-02-18 gick det här pressmeddelandet ut: ”Värmdö Freestyle Mogul Club får stöd med drygt 2,6 miljoner kronor från Arvsfonden för nybyggnation av aktivitetsanläggning. Projektets syfte är att skapa en aktivitetsanläggning utomhus där barn och ungdomar kan träna hopp på skidor i en varierande och inspirerande miljö. Anläggningen kommer att kunna användas året runt och förutom hoppbacke kommer det att finnas en puckelträningstrappa, parkourbana, crossfit och marknedsänkta trampoliner för att ge en allsidig träning. Utformningen är gjord tillsammans med aktiva barn och ungdomar i föreningen och samverkan sker med Lillsved Idrottsfolkhögskola samt andra idrotts- och friluftsorganisationer. Anläggningen kommer att användas både spontant och för organiserad träning.” 

Anläggningen är till nästan 70% finansierad av Allmänna Arvsfonden. Detta blev startpunkten för att kunna söka nästintill hela resterande del från RF-SISU och som vi också blivit beviljade.

”Beslut enligt förslag” fick vi från VÄRMDÖ KOMMUN 2021-06-17 där man bekräftade att man beslutat att hela kommunens ”Medfinansieringsbidrag” för året ska få gå till VFMT. Klubben har även haft en fin uppbackning med medlemsbidrag samt sponsorer som Bauhaus, Exsitec samt Arts.

Nu är vi igång med Aktivitetsanläggningen

NU ÄR VI IGÅNG – finansieringen är i stort klar och torsdag den 27 maj 2021 hade vi den första stora fantastiska föräldra- och åkarinsatsen när vi fällde träd i området och den andra stora, lika fantastiska, föräldra- och åkarinsatsen den 31 maj. Första veckan i juni startade markbolaget sitt arbete.
Vår vision är att skapa ”Världens bästa barmarksträning för puckelåkare” men i och med anläggningens olika delar möjliggörs effektiv träning även för andra idrotter, inte minst park- och friåkning samt alpin skidåkning – och gymnastik såklart!
Bland annat kommer Högre Utbildning Skidlärare (HUS) bedriva verksamhet och utbildning där.
Och självklart kommer de elever som går puckelprofilen på Gustavsbergs gymnasium att träna där.
En välkomnande miljö på LILLSVED
http://www.lillsved.se tillsammans med fantastiska träningsförutsättningar i nya aktivitetsområdet och resten av Lillsveds anläggning gör att det här kommer bli riktigt bra!
Följ oss här så håller du dig uppdaterad hur det går och får också en inblick i vår verksamhet i Värmdö Freestyle MT!
Svensk Byggteknik står för totalentreprenaden,
Idé och utformning av träningsområde och parkour, X2 Architects, https://www.x2architects.se
Anläggningen finansieras av Allmänna Arvsfonden, RF-SISU, Värmdö Kommun, medlemsbidrag samt företagssponsorer.

Så här högt blir hopptornet:

PARKOUR, CROSSFIT, PUCKELTRAPPA, TRAMPOLINER OCH STRETCH & MINDFULNESS

 

Det är vad vi planerar att bygga tillsammans med vår 11 m höga hoppskidramp. Att ta sig från ett hinder till ett annat på snabbast, smidigast och mest effektiva sätt möjligt, det är parkour. Detta tränar varje persons fysiska och psykiska förmåga och stimulerar till att hitta nya vägar och lösningar och börja se hinder som möjligheter. Denna, inklusive vårt crossfitområde, kommer att byggas för att kunna förstärka de fysiska förmågor som sporten puckelpist har. Vi har även två nedgrävda trampoliner där man kan träna på sina hopp för att sedan sätta dem i hoppkudden samt en puckelträningstrappa. Avslutningsvis har vi valt att göra ett stretch & mindfulnessområde för nedvarvning, stretch, avslappning och undervisning. Arkitektbyrån X2 Architects har hjälpt oss att designa parkouren som kommer att byggas i trä, som åldras och smälter in i omgivningen och naturen runt om i området. Ahmed Al-Breihi på Riskful Play, har varit en viktig och betydelsefull hjälp i vår kontakt med vår ansökan till Allmänna Arvsfonden.

Nu har drömmen om ett puckelgymnasium I Stockholm blivit sann