Värmdö Freestyle Mogul Team

VÅRA TÄVLINGAR & LÄGER
2022-2023

GEMENSKAP - GLÄDJE - SÄKER - UTVECKLING

TRÄNINGSLÄGER

v.27 Folgefonna, Norge, Ungdom-Junior+
v.35 LiMo – Lillsved Freestyle & Träningsarena, Nationellt läger för Kids, Ungdom-Junior+
v.37 LiMo – Lillsved Freestyle & Träningsarena, Nationellt läger för B-landslag, Skidgymnasier, åkare från 2007, Junior+
v.40 LiMo – Lillsved Freestyle & Träningsarena, Nationellt läger för Kids, Ungdom-Junior+
v.42 PreCamp, Idre
v.44 Höstlovsläger, Idre
v.45 Träningsläger, Idre
v.47 Träningsläger, Idre för  Kids, Ungdom-Junior+
v.48 Klubbhelg för VFMT i Kungsberget

YOUNG MOGUL GENERATION

Young Mogul Generation är en tävlingsform som passar alla åldrar och där backen är lite kortare och flackare än vad den annars brukar vara. För de yngre åkarna är det ett hopp och för de äldre två hopp. Hela arrangemanget går ut på att få många träningsåk i kombination med en lättsam tävling. Micro- & Minikidsen får omdömen och förbättringstips skriftligt samt alla får medalj. Kids och uppåt får poäng och där man utser första till tredjeplats. Övriga åkare kommer alla på en fjärdeplats.

Säsongen innehåller sju YMG tävlingar:
v.2 – Hemlingby, 14-15 januari
v.4 – Luleå, 28-29 januari
v.5 – Norberg/Klackbergsbacken, 4-5 februari
v.8 – Umeå, 25-26 februari
v.10 – Stockholm, VFMT är medarrangör
v.15 – Duved/Åre torsdag kväll 13 april
v.17 – Lindvallen, Sälen Final & Säsongsavslutning där VFMT också står som arrangör (prelimimär)

SVENSKA SPEL CUP

Svenska Spel Cup riktar sig främst till Kids, Ungdom & Junior samt Elit. Puckelpisten är längre och ofta lite brantare och innehåller två hopp. I denna tävlingsform åker man först ett kvalåk för att därefter delta i A- och B-final. I denna tävling kan det även förekomma en parallellpuckel.

Säsongen innehåller sex Svenska Spel Cup:
v.49 – Idre, 11-12 december, VFMT står som arrangör
v.1 – Duved/Åre, 7-8 januari
v.6 – Hammarbybacken, 12 februari, VFMT står som arrangör
v.7 – Luleå, 18-19 februari
v.11 – Umeå/Agnäsbacken 18-19 mars
v.12 – Finalen Kungsberget, 25-26 mars

ANDRA MÄSTERSKAP & TÄVLINGAR

Vi har även FIS Open, Svenska Mästerskapen (SM), Nordiska Mästerskapen (NM), EuropaCupen (EC) och VärldsCupen (WC) för de lite mer avancerade åkarna.

V.6 är det EuropaCup i Hammarbybacken fredag-lördag 10-11 februari och VFMT står åter som arrangör. Det är ett stort event för vår klubb och där vi är så tacksamma för alla föräldrainsatser som vi kan få, stora som små.

Översikt inkluderande alla event säsongen 2022-2023:

FIS-LICENS

För att få vara med på vissa tävlingar krävs en FIS-licens. Den utfärdas av det internationella skidförbundet ”Fédération Internationale de Ski” (FIS) och åkarna har möjlighet att ansöka om FIS-licens från det året som de börjar i åttonde klass (i år åkare födda 2008 och äldre). Licensen behövs för åkare som ska tävla i Elitklassen (junior/senior) på SM, NM och på vissa Svenska Cupen (SC). I praktiken brukar det bara vara på SC i Åre som det krävs licens. På de andra Svenska Cupen behövs ingen FIS-licens i Elitklassen. I ungdomsklassen och yngre behövs aldrig någon FIS-licens. FIS-licensen behövs också för dem som ska vara med på en FIS OPN och för dem som ska åka Europa Cup (EC) och Världscup (WC). Varje åkare ansöker själv om licensen men klubben står för kostnaden. Mer information och ansökningsblanketter finns på