Värmdö Freestyle Mogul Team

Välkommen till Invigning av
LIMO – Lillsved Freestyle & Träningsarena

LÖRDAGEN DEN 3 SEPTEMBER 2022

Vi vill gärna bjuda in dig, din familj, dina klubbkompisar och alla dina vänner för att skapa en dag, en folkfest och event där LiMo – Lillsved Freestyle & Träningsarena invigs och där alla som är intresserade av rörelseglädje och skidåkning träffas och har roligt. 

Dagen kommer att andas glädje och gemenskap och vara inspirerande och inbjudande till nya kunskaper, aktivitet & rörelse. Här kommer vi framöver att kunna skapa en kick-off för medlemmarna i VFMT, möjliggöra crossover-möten mellan skidklubbar i hela skid-Sverige samt kunna bjuda in andra föreningar, skolor och den enskilde idrottsutövaren.

En inbjudan till dig som kommer från en klubb och vill vara med på träningslägret på söndagen mellan kl 10.oo – 15.3o finns under fliken VÅRA TÄVLINGAR & LÄGER.

Invigningsdagen kommer att filmas & fotograferas och läggas ut i våra sociala medier.

Tänk på att det är en militärövning i ett område intill med tanke på om du vill ta din hund med dig!

Tips: Samkör gärna ut till LiMo! Antalet parkeringar kommer vara något begränsat men det kommer finnas parkeringsvärdar som anvisar.
Tänker ni åka kommunalt? Enda bussen som funkar från Slussen till kl 11.oo är buss nr 437. Går kl 09.10 och är framme kl 10.02, hållplats ”Lillsved”. Planera annars enkelt er resa via sl.se.

UTRUSTNING DU BEHÖVER HA MED DIG

 • Skidhopp:
  Skidor, pjäxor, ryggskydd, hjälm & handskar. Inga stavar behövs.
 • Trampolin, parkour, crossfit & träningstrappa:
  Träningskläder & gympaskor

PRova på Fysaktiviteter med eleverna på LillsveD

 • 13.oo 
 • 15.oo 
  Eleverna på Lillsved håller i överrasknings-aktiviteter!
  Ta med oömma kläder!
Samling på Stora Gräsplan

PRova på Skidhoppet

 • 11.oo – 12.oo Stora hoppet
 • 12.oo – 13.oo Invigning
 • 13.oo – 14.oo Lilla hoppet
 •  14.oo -14.30 Prova på för nybörjare/lilla hoppet
 • 14.3o – 16.00 Stora hoppet
 

Boende

Möjligheter för övernattning finns via Fredriksborg eller Siggesta.
(STF  Lillsved Vandrarhem är för närvarande fullbokat.)

KARTA ÖVER LILLSVED

KARTA ÖVER LiMo

FÖRELÄSNINGAR
i konferensrummen i Skolhuset

11:00

Livsstil – Balans i vardagen för våra barn & ungdomar
Regina Hedström

En inspirationsföreläsning om hur vi kan hjälpa våra ungdomar till en bättre balans i vardagen för att ge bästa förutsättningar för att bygga en starkare kropp och knopp för framtiden.
Under 45 min berättar jag om vikten av balans mellan;
- kost
- träning
- sömn/återhämtning

Regina Hedström är hälso- och kostcoach, pedagog, träningsinstruktör, föreläsare inom kost och hälsa för RF/SISU och Svenska Fotbollförbundets ungdomslandslag.

13:00

Snowsport Sweden
Nu och framåt
Sara Anderson och Karolina Carlsdotter

Snowsport Swedens fokus är att få fler på snö och uppleva det fantastiska med alpin snösport. Presentationen är intressant oavsett tidigare erfarenhet av snösport.
Presentationen görs av demoteamet som utgör en del av Sveriges skidlärarlandslag:
Karolina Carlsdotter, Head coach Snowsport Sweden, utsedd till årets skidinspiratör 2019 av SLAO (Svenska skidanläggningars organisation).
Sara Anderson, Head of administration Snowsport Sweden, vald till en av USA´s 100 bästa skidinstruktörer.
snowsportsweden.com

14:00

Engagerande ledarskap
Camilla Rundberg

Välkommen till en dragning hur Svenska Skidförbundet stöttar sina ledare och tränare i att vidareutveckla ett inkluderande ledarskap.
SSF har tillsammans med evenodds utvecklat en 'digital PT' för detta och heter GameChanger och är tillgängligt för alla SSFs medlemmar fr o m den 3 september. Som deltagare på invigningen av LiMo kommer ni att vara först ut att höra om GameChanger och testa verktyget.
Camilla Rundberg är doktorand vid KTH, grundare av evenodds. 
www.gamechanger.sewww.evenodds.se

15:00

Stark hela livet - värdet av fysisk aktivitet för hälsa och välmående
Carl Johan Sundberg

Regelbunden fysisk aktivitet bidrar starkt till att man mår bättre, får en högre livskvalitet och förebygger olika sjukdomar och som behandling vid exempelvis hjärtkärlsjukdom och diabetes. Dessutom påverkas hjärnan med bättre koncentration och bättre stämningsläge. Fysisk aktivitet kan användas som behandling vid depression och olika stresstillstånd. Dessutom leder regelbunden fysisk aktivitet till ett starkare immunförsvar, att man klarar en allvarlig infektion bättre och att immunsvaret på en vaccination kan bli starkare. Under föreläsningen får du veta varför fysisk aktivitet är så effektivt och hur lite som behövs.
Carl Johan Sundberg är legitimerad läkare och professor i molekylär och tillämpad arbetsfysiologi vid Karolinska Institutet.

AKTIVITETER
vid Stora Gräsplan

14:00

Prova på - Fys
Catarina Henriksson

Prova på att träna skidgång med stavar med Officiella vasaloppscoachen Catarina Henriksson som driver Träningsinspiratören AB på Värmdö.

Skidgångsträning är en perfekt träningsform för dig som ska åka vasaloppet, vill vara stark till nästa skidsäsong och få grym konditionsträning då man lätt får upp pulsen när vi tränar i brant backe. Ha gärna kläder du kan bli lite varm i.
Enstaka stavar finns att låna, men ta gärna med egna.

www.traningsinspiratoren.se

Parkour-workshop kl 13.00

Parkour är en av världens populäraste ungdomsidrotter och har sitt ursprung från Paris, Frankrike. Parkour, som ungefär betyder “hinderbana” eller “att ta ta sig fram”, är en blandning av många rörelser, där bland den traditionella redskapsgymnastiken. I parkour utvecklar varje utövare sin egen stil genom fartfyllda serier fyllda med akrobatik men med säkerhet och metodik. Under denna inspirationsworkshop kommer du få prova på grunderna, få tips och träffa andra likasinnade. Du behöver inga förkunskaper och vi är utomhus. Workshopen hålls av Ahmed Al-Breihi, en av pionjärerna inom sporten. Ahmed gjorde sina första parkourhopp redan augusti 2000 och har tillsammans med Svenska Gymnastikförbundet utformat parkoursystemet som används som förebild internationellt.

Kom till en 45 minuters workshop där varje hinder ses som en möjlighet!

Max 30 deltagare – anmälan på plats.

Ledare

Ahmed är tidigare projektledare för etableringen av parkouren inom Svensk Gymnastik och sitter idag i Gymnastikförbundets styrelse. Han har även suttit med i Internationella Gymnastikförbundet (FIG) och arbetat med att etablera parkouren både som tränings- och tävlingsidrott.

KONTAKT

  E-post: varmdo.freestyle@gmail.com

  Fakturaadress:
  Värmdö Freestyle MT
  c/o Nordstrand
  Bybacken 6
  139 36 Värmdö
  Bankgiro: 5329-0789

  Adress för annat än fakturor:
  Värmdö Freestyle MT
  c/o Brander
  Mörtviksvägen 226
  134 69 Ingarö
  Organisationsnummer: 802520-7443

  Värmdö Freestyle MT är medlem i Svenska Skidförbundet och Riksidrottsförbundet.

  Alla våra åkare är också medlemmar i GF 
  Wermdö för inomhusträning.